Sunde fødder for diabetespatienter

De færreste er klar over det, men hvis du lider af diabetes, har du højere risiko for at lide af fodproblemer.

Tørre fødder og hård hud er et problem også for folk, der ikke lider af diabetes. Følgesygdomme som fodsår skal tages meget alvorligt, da de heler langsommere for patienter med diabetes. Derfor er det vigtigt, at du gør dit for at have sunde fødder hver dag, så du undgår smerter

Beskyt dine fødder

Fodtøjet er dine fødders beskyttelse, og de rigtige par sko og strømper kan gøre en stor forskel. Sørg for at skifte dine strømper ud dagligt. Hvis du har tendens til varme fødder, bør du vælge strømper af bomuld, mens ren uld er bedst til kolde fødder. Vær opmærksom på, om dine fødder bliver svedige, da dette også kan forårsage fodproblemer.

Sko må helst ikke klemme, så vær ekstra opmærksom, når du er i butikken og sørg for at få god hjælp af en ekspedient. Et godt tip er, at du køber sko sent på dagen, for vores fødder har tendens til at fylde lidt mere efter en lang dags brug.

Hold godt øje med dine fødder og hold dem rene. Nøglen til sunde fødder og god fodpleje er at være over dem dagligt. Vask dine fødder kort i lunt vand med en ph-neutral sæbe, og sørg for at tørre dig grundigt – især mellem tæerne. Smør dine fødder med en god creme bortset fra mellem tæerne, da de helst skal holdes tørre. Hvis du har tendens til at miste følsomheden i fødderne, kan du med fordel bruge en lidt kraftigere creme som vores Heel Balm med 25% urea. Hvis du har almindeligt tørre fødder, er vores Moisturising Food Cream velegnet til formålet – den kan ses her. Urea fugter dine tørre fødder og er en essentiel del af den daglige fodpleje. Sunde fødder kan bære dig gennem hele livet, så det er altid det værd at sørge for god fodpleje.