Fem skridt til sunde fødder

Hvornår har du sidst tænkt på at tage dig af dine fødder? De skal jo bære dig gennem hele livet, så derfor fortjener dine fødder omsorg og opmærksomhed. De fleste af os tager vores fødder for givet, og det er først, når vi får smerter i fødderne, at vi lægger ordentlig mærke til dem. God fodpleje og sunde fødder giver velvære i hverdagen, og vi har samlet en simpel guide på 5 trin, der hjælper dig til at undgå smerter i fødderne og holder dem sunde og raske.

1. Tænk over dit fodtøj

Når vi shopper nye sko, bliver vi styret af at skulle følge de seneste trends, og det er ofte udseendet der vægter højest. Hvem kan sige sig fri fra at have købt nogle sko, der måske ikke lige sad perfekt eller måske endda var et nummer for små, bare fordi de var smukke?

Lange perioder med ubekvemme eller for små sko er en af de mest almindelige årsager til fodproblemer. Derfor kan det betale sig at gå efter sko, der passer til dine fødder og holde sig fra de høje hæle, der klemmer. Tynde hæle og syntetisk materiale kan også gå ud over dine fødders sundhed.

2. Læg mærke til dine fødder

Sørg for at tage et kig på dine fødder af og til. Mærk på hele foden og få en fornemmelse for huden. Måske har du tørre fødder? Måske har du også ru hud på hælene? Hvis du lægger mærke til, at dine fødder er hævede, når du tager dine sko af, er det måske det værd at sætte ind med lidt fodpleje af og til.

3. Pedicure på hjemmefronten

Hvis du holder dine fødder i god stand, bærer de dig med glæde gennem livet. Sørg for at klippe dine negle lige og med en negleklipper. Undgå neglesaksen, da det er nemt at klippe for dybt. Den bedste lindring for ru hud på undersiden af fødderne er, at undgå at provokere kroppen til at producere mere hård hud. Man skal derfor undgå at file sine fødder eller og i stedet på en urea-holdig creme – så er du godt på vej til sunde fødder.

4. Forkæl dine fødder

Sig tak til de trofaste fødder med at give dem lidt ekstra pleje af og til. Hvorfor ikke lave et dejligt fodbad til dig selv med velduftende olier, mens du sætter dig godt til rette? Massér dine fødder let efterfølgende eller endnu bedre: få din partner til det.

5. Brug de rigtige produkter

Det er ikke ligegyldigt, hvilke produkter du bruger til fodpleje. Når du leder efter fodcreme til sunde fødder, så kommer man ikke udenom urea. De fugtgivende egenskaber ved urea afhjælper tørre fødder, der på sigt kan give fodproblemer. Vores Moisturising Foot Cream indeholder 10% urea, der er perfekt til dig, der gerne vil tage problemer med fødderne i opløbet.